Linux Romania

Ce este Linux ?

Linux este un sistem de operare derivat din Unix.Are ca frati pe BSD si Solaris, si veri pe MAC OsX si Android.

Dupa cum spunea cineva , Linux este cel mai bun detector de inteligenta, iar MS cel mai bun detector de virusi.Linux nu necesita antivirus,nu necesita reinstalare la fiecare 3 luni,este imun la troieni,worms, si alte animale.

Linux nu ruleaza nativ jocurile pentru Windows ci doar cu un emulator de tipul Wine sau Play On Linux.

Linux este sistemul de operare la care am trecut acum 5 ani dupa ce era sa lovesc pe cineva aruncand calculatorul pe geam dupa probleme gen BSOD din Windows.

Linux este sistemul de operare fara de care Internetul din ziua de azi nu ar putea exista.

  • Daca te stii lenes,superficial  atunci linux nu este pentru tine.

  • Daca ai vazut prin filme faze in care eroii tasteaza comenzi de culoare verde pe un fundal negru si vrei si tu sa vezi cum este, atunci linux nu este pentru tine.

  • Daca ai pornit Backtrack doar pentru ca vrei sa spargi nu stiu ce website,atunci linux nu e de tine

  • Daca esti perseverent,ai rabdarea sa inveti lucruri noi si sa-ti depasesti conditia, atunci linux este pentru tine

Acest website este de tipul blog , fiind orientat catre latura practica care impleteste linux cu  lucrurile de care ne izbim zi de zi, fie ele ca user sau ca admin.

Linux la inceput este rulat in paralel cu Windows , lucru ce il pot defini ca fiind cea mai mare greseala ! Un user de Windows nu trece pe linux pentru ca nu are ce face cu timpul, trece pentru ca sa saturat de unele mizerii .Asa ca daca tot faci schimbarea , fa-o de tot , e ca la tigari, ori te lasi ori  nu , nu exista " ma las prin reducerea lor".

Tot ca la tigari e daca cineva rezista tentatiei, asta se vede din nervozitatea de a da reboot  in windows " imi bag picioarele , nu pricep nimic din linux" , desi in 2014 , distributiile " KDE " fac windows sa para ca o excursie inapoi in timp.

Cumva subiectiv si contrar promovarii , ma bucur ca linux ocupa un segment asa mic de piata , asta face ca linux sa fie cumva un club exclusivist , nu oricine face parte .